מאכלים, סמלים ומתכונים לראש השנה

עוגת תפוחים בדבש

ראש השנה כבר מתדפק על חלוננו ובחג כמו בחג שולחן הסעודה הוא חשוב. זה המקום שבו אנחנו פוגשים את כל המשפחה ועל גביו אנחנו מניחים מאכלים טעימים, אוכלים, שותים ונהנים. לצד הנאה זו יש גם סמליות. סמליות שבאה לידי ביטוי בכל מנה.

תפוח בדבש – טוב, זו בררת המחדל של ראש השנה. כולנו אוכלים אותו מהילדים ועד למבוגרים. מדוע דווקא תפוח בדבש? ובכן, הוא מסמל מתיקות ומבטא את התקווה של העם היהודי לשנה מתוקה.
סלק – גם לסלק יש משמעות סמלית בסעודת ראש השנה. הסלק מבטא את שאיפת העם היהודי לסלק את אויבינו, שונאינו ומבקשי רעתנו.
רוביה – רוביה היא מעין קיטניה שמזכירה מאוד את השעועית הירוקה. המילה רוביה דומה למילה "ירבו" והיא מסמלת את החתירה של היהדות להתרבות, לצמוח ולשגשג.
רימונים – הרימון עשיר בגרגרים והוא מסמל ביהדות בכלל ובראש השנה בפרט את הפסוק: "שנהיה מלאים מצוות כרימון".
ראש דג – זה גם מנהג מוכר מאוד ויש שמעדיפים ראש של אייל על פני ראש של דג, בשל עקדת יצחק. הראש של הדג או של האייל, מסמל את השאיפה שלנו להיות לראש ולא לזנב, להיחשב למנהיגים ולא לעדר של מונהגים. כמו כן, נהוג לאכול דג או ביצי דגים בראש השנה מאחר והם מביאים לידי ביטוי את הרצון להתרבות כמו דגים.

מתכונים לראש השנה:

לצד המאכלים המסורתיים אפשר להגיש גם גרסאות שלנו המורכבות מאותם חומרי גלם סימליים שדיברנו עליהם. כך למשל, את הסלק אפשר להגיש כבורשט (חמיצה), טבולה סלק, חזרת, סלט סלק או קרפצ'ו סלק, ראשי סלק או גבעולים כולם מתאימים לשולחן ראש השנה, ואת התפוח בדבש אפשר לאכול בתוך עוגה טעימה במיוחד…

מתכון לעוגת תפוח בדבש / מאת שף חברת סוגת

המרכיבים הדרושים:
350 גרם חמאה (להוציא אותה מהמקרר על מנת שתתרכך).
4 כפות דבש.
1 קילו תפוחי גרנד סמית' – לקלף ולפרוס לפרוסות.
כפית קינמון.
4 ביצים.
2.5 כוסות קמח תופח.
1.5 כוסות סוכר (רצוי דמררה של סוגת).
3 כפות סוכר חום כהה (רצוי של סוגת).

אופן הכנת העוגה:
יש לחמם מראש תנור לכ-180 מעלות.
במחבת – יש להמיס 100 גרם חמאה וכשהיא נמסה להוסיף את פרוסות התפוחים (השאירו 6 פרוסות תפוחים בחוץ). טגנו אותם למשך 3-5 דקות. לאחר מכן הוסיפו את הקינמון והדבש.

במיקסר – ערבבו את הסוכר והחמאה שנותרה. בעוד אתם מערבלים הוסיפו את הביצים בזו אחר זו. בשלב הבא הוסיפו גם את הקמח והמשיכו לערבל עד שאין גושים והתערובת חלקה. הוסיפו 2  מבין פרוסות התפוחים שהשארתם בחוץ וערבלו גם אותם בבצק, רצוי ידנית.
לבסוף, יש לצקת את התערובת לתוך תבנית אינגליש קייק. על גבי התערובת הניחו את פרוסות  התפוחים שנותרו ועליהן זרו סוכר וקינמון.
הכניסו לתנור ואפו למשך כ-40 דקות או עד אשר הקיסם שתנעצו בעוגה יצא יבש.

בתאבון!

About דוד ירקוני 14 מאמרים
דוד כותב ומנהל תוכן במגזין BuyWiser.

היה הראשון להגיב

להגיב

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*