וירג'ין גרופ סיפור הצלחה – מהסקס פיסטולס ועד תיירות חלל

כדור פורח

תראו מה זה: גם אני וגם ריצ'רד ברנסון (בשבילכם סר ריצ'רד ברנסון) התחלנו את הקריירה שלנו באותו מקום – בחנות תקליטים. אבל זה לא נגמר כאן, יש בינינו עוד כמה קווי דמיון – שנינו בלונדינים, אוהבים את הסביבה וחרדים לה, שנינו סקרנים מאוד, אוהבים גלישה, קריאה, שנינו עזבנו את התיכון באמצע ושנינו כמובן אוהבים  A LONG WALK ON THE BEACH. איך קרה שבסוף יצאתי עיתונאי ופובליציסט במקומון של מועצה מקומית (ששמה שמור במערכת) בעוד שסר ברנסון הוא אחד מהיזמים הכי מוכשרים, מצליחים ויפים בעולם היום – אני לא יודע. אין לי מושג מה לי קרה בדרך, אבל אני יותר מאשמח לספר לכם על הדרך להצלחה של האבא של קבוצת המותגים המובילים בעולם – סר ריצ'רד ברנסון.

ברנסון נולד ב-1950, בבלקהיט שבלונדון לאמא אווה, שהייתה רקדנית בלט בדימוס ודיילת אוויר בעת הולדתו, ולאב ג'יימס ששימש עורך דין. לברנסון הייתה כנראה דיסלקציה ובשנים אלו עוד לא היו אבחונים, לכן בסופו של דבר נפלט ריצ'רד מהתיכון. ביום שבו ברנסון הודיע לתיכון שהוא עוזב אמר לו המנהל במילים אלו: "או שתגמור את החיים שלך בכלא או שבסוף תהיה מיליונר", ונראה שהוא צדק חלקית בנבואתו כי היום ברנסון הוא מיליארדר. בכל אופן, הוריו של ברנסון לא עשו סיפור גדול מפרישתו מהחיים האקדמיים ותמכו בו וביוזמות שלו, גם אם הן נראו מטורפות או מטורללות באותה תקופה.

כפי שציינתי בהתחלה, את דרכו העסקית החל ברנסון בתחילת שנות ה-70 עת פתח חנות תקליטים. הוא אהב מאוד מוסיקה וראה שעסקי המוסיקה משגשגים אז החליט לפתוח חברת תקליטים משלו. ואכן, עד סוף שנות השמונים היו לו כבר רשת חנויות תקליטים הנושאת את שם המותג שמוכר לכולנו עד היום- וירג'ן רקורדס, וגם חברת תקליטים משלו. תחילה עבד ברנסון עם מייק אולדפילד (שהוציא אלבומים בעצמו אך גם הפיק לזמרים אחרים את הלהיטים הבאים: Moonlight shadow או Get to france) ועם עוד כל מיני "שאריות" שתעשיית המוסיקה הממוסדת השאירה לו,. כך למשל, הוא החתים את להקת הפאנק המצליחה ביותר בעולם הסקס פיסטולס, שאף אחד גם כך לא רצה לעבוד איתם כי הם היו חבורה של 'פרחחים'. מאוחר יותר החתים ברנסון אמנים מז'אנר הרוק המתקדם ובעיקר עם אמנים מאירופה.

ברנסון ראה כי טוב וכשמאחוריו רשת חנויות תקליטים, חברת תקליטים ולייבל מוביל המשיך לחקור תחומים נוספים מעבר לעולם המוסיקה. בשנות ה-80 כשהוא נהנה מהצלחות עסקיות מחליט ברנסון להיכנס לעולם התעופה. ב-1984 הוא מקים את חברת התעופה וירג'ן אטלנטיק. החברה הזו למעשה רוכשת חברת תעופה בריטית – "בריטיש אטלנטיק איירווייז", שלה כבר יש זיכיון לבצע טיסות טראנס אטלנטיות, ובמקביל, ככה כדי שלא ישעמם, הוא גם פותח מועדון.
וכך כשהצלחה עסקית אחת רודפת הצלחה עסקית נוספת נפתח ברנסון, שמלידה אובחן כסקרן ושאפתן, לעוד ועוד תחומים נוספים וגם בהם הוסיף לקצור הצלחות.

בשנים האחרונות מזוהים ברנסון וקבוצת וירג'ן עם תיירות חלל וחקר כלי תחבורה תת ימיים.  אבל בין שנות השמונים לבין ימינו אנו על שם קבוצת וירג'ן נרשמו עסקים וחברות נוספות בתחום הרכבות, התעופה, התיירות, המלונאות, משרדי מכירת כרטיסים, שירותי אינטרנט וטלפונים ניידים, פסטיבלי מוסיקה, חברת אשראי, כבלים, טלוויזיה, רדיו ואפילו וודקה וירג'ן ממותגת היטב.
המודל העסקי של ברנסון שונה מחברה לחברה. יש חברות שהוא בעליהן הבלעדי בעוד בחברות אחרות בקבוצה יש לו מניות ואחוזי שליטה.

נכון להיום ההון שלו מוערך בכ-7.8 מיליארד דולרים על פי הסאנדיי טיימס והוא נחשב לאחד היזמים המקוריים, הבלתי שגרתיים, הנועזים והמוצלחים ביותר בעולם העסקים הבינלאומי.
רוצים להצליח כמו סר ברנסון? בסרטון הבא הוא נותן כמה טיפים להצלחה עסקית – ככה  חינם אין כסף

ומה איתי אתם שואלים? הכל בסדר, תודה. אין לי אפילו את הכסף הדרוש לקנות כרטיס טיסה בחברת התעופה שלו, אבל היי, יש לי את כל התקליטים של הסקס פיסטולס. יש!!! ?

About דוד ירקוני 14 מאמרים
דוד כותב ומנהל תוכן במגזין BuyWiser.

היה הראשון להגיב

להגיב

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*